три причини чому потрібно одягати улюбленців

корисні поради від майстерні Чотири лапи

Дедалі частіше хазяїни собак, котів і навіть птахів наряджають своїх вихованців у модні обновки. Для чого одягають домашніх тварин? У цьому матеріалі ми спробуємо визначити причини такої модної тенденції.

По-перше, це захист від низьких зимових температур, снігу та граду. Безумовно, мова йде не про собак дворових порід або пристосованих до агресивних умов, а лише про декоративні породи, як-от чихуахуа, той-тер’єр, празький крисарік, карликовий пінчер тощо. Саме в районах із низькими зимовими температурами одяг для улюбленців має велике значення. Щоб турботливі хазяїни були в змозі захистити вихованців від непогоди, модельєри щороку розробляють цілі колекції зимового одягу для різних типів тварин.

Серед зимового одягу особливо популярні комбінезони. Їх виробляють із різних типів тканин різноманітних кольорів. Комбінезони вирізняються конструкцією крою: з рукавами й без рукавів, з утепленням і без утеплення.

Різним породам собак притаманні різні кольори та рисунки: яскраві кольори обирають для пуделів, одяг кольору хакі — для сторожових собак, а для декоративних, можливо, у квіточку, клітинку, горошок. 

Для котів виготовляють теплі комбінезони з капюшоном та прикрашають їх натуральним або штучним хутром. Крім верхнього одягу для собак та котів пропонується взуття.

Взуття потрібне тому, що в містах дороги й тротуари посипають реагентами. Вони містять агресивні речовини (зокрема, сіль), що найнесприятливішим чином позначаються на стані лапок домашніх тварин. Реагенти не тільки роз’їдають шкіру, а й можуть викликати алергію, позбавитися від якої згодом буде непросто.

Крім зимового дуже популярним є весняно-осінній одяг. Високий рівень вологості, перепад температур несприятливо впливають на улюбленців, що звикли до теплих квартир, тому хазяїни часто обирають попони. Цей одяг прикриває груди, спину й частково живіт вашого чотирилапого друга. Попона легко одягається на вихованця та не створює йому будь-якого дискомфорту. Найкращий варіант застібки — липучки.

.

Після попони за популярністю йдуть плащі та дощовики.

Плащ здатен підтримати чистоту в будинку. Так, вашого друга, який прийшов із прогулянки, під час непогоди не потрібно щоразу затягувати у ванну й мити, дратуючись, — достатньо протерти водонепроникний одяг. Часто дощовик має застібки-кнопки на животику, гумку на рукавах та штанях, на шиї проріз для повідка. У деяких моделях є капюшон із козирком, пояс на гумці. 

Для висловухих собак (спанієлів і такс) є чіпці, щоб вушка не бруднилися в їжі.

По-друге, одяг є засобом для захисту улюбленця від небезпеки на дорозі. Вашого улюбленця в різнокольоровому яскравому одязі здалеку можуть помітити водії транспортних засобів, вчасно загальмувати чи об’їхати. Улюбленець притягне увагу пішоходів, тому його за необхідності швидко можна знайти.

По-третє, це феномен, який психологи називають гуманізацією вихованця, тобто олюднення.

Ідея одягати домашніх тварин прийшла до нас із глибини століть. Але тоді одяг мав зовсім інше призначення. Бойових собак у IV–V столітті до н. е., як справжніх воїнів, одягали у важкі міцні обладунки. Залізне покриття не лише захищало собаку, а й надавало їй страхітливого вигляду.

Яскраві прояви феномену гуманізації помітили фахівці в Англії на початку XVII століття. Саме тоді відбувся модний бум на одяг чотирилапих вихованців. Причини, які змусили англійців одягнути своїх улюбленців, крилися не в кліматичних умовах, а в їхній винятковій манірності. Джентльмени та леді вважали непристойним виводити своїх вихованців на прогулянки «голими». Тому з’явилися перші громіздкі накидки та балахони, а законодавцем собачої моди була сама королева Англії.

За англійцями одягом для тварин захопилися французи. Саме вони розробили нові, зручні й красиві моделі. У 1892 році компанія Goyard випустила перший у світі каталог одягу для чотириногих. На початку XX століття магазини тваринного одягу працювали в багатьох країнах світу, особливо в США.

Сьогодні хазяїни одягом улюбленців розповідають про свій стиль, смак, рід діяльності. Для святкових випадків модельєри шиють модні туалети, вечірні сукні, костюми й смокінги.

Для чотирилапих гурманів — красивий одяг із прикрасами, весільні сукні, що доповнюються нижніми спідницями й декорованими квітами. Часто до весільної сукні додається фата. Святкові жакети представлені практично всією гамою кольорів: червоні, чорні, зелені, вони виконані в елегантному стилі. Наряджати можна не тільки котів та собак, а й папуг, морських свинок.

На Володимирському ринку працює майстерня, що допоможе вам і вашому улюбленцю стати особливим та модним. Майстерня «Чотири лапи» пропонує різноманітний одяг та взуття, кошики, сумки для перевезення тварин. Ознайомитися з асортиментом можна за посиланням

http://kpvr.com.ua/index.php?route=product/catshop&path=64_128&user_id=3

 

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78