Кава - найпопулярніший напій у світі

Дізнатися про приготування кави за допомогою професійного обладнення та домашніх кавових дівайсов, змогли учасники кавового майстер-класу, що відбувся 20 серпня на ВДНГ.

 

Кава - найпопулярніший напій у світі. Щорічно випивається понад 500 млрд чашок, більша частина - за сніданком. Дізнатися про приготування кави за допомогою професійного обладнення та домашніх кавових дівайсов, змогли учасники кавового майстер-класу, що відбувся 20 серпня на ВДНГ.

Майстер -клас проводив В’ячеслав Борисов - шеф-бариста City-Zen Cafe. Учасники власноруч готували еспресо та капучино, дізнавалися про модні кавові напої, готування рослинного молока в домашніх умовах.

Майстер-клас почався з розмови про сорти кавових зерен та культуру приготування кави. Як вважає відомий бариста, зерна кави повинно використовувати після обсмаження не більше місяця, відкриту пачку потрібно використовувати не більше 10 діб. Для приготування кави шеф-бариста радить використовувати 7 г меленої кави на 100 мл води.

В’ячеслав на очах у відвідувачів змолов свіжообсмажені кавові зерна, розповідаючи про значення помолу зерна при приготуванні різноманітних кавових напоїв. Потім учасникам запропонували готувати американо в френч-пресі та коштували напій різної міцності. Оптимальний час контакту кави та води шеф-бориста визначив як 4 хв., перетримка часу негативно впливає на смак напою та його корисні властивості на організм людини.

Наступний інгрідієнт, що використовується при готуванні кавових напоїв є молоко. В’ячеслав розповів про останній модний тренд – використання рослинного молока в каві та як його приготувати в домашніх умовах. Ділимося рецептом від бариста: «Мигдальне молоко виготовити в домашніх умовах дуже легко. Для цього потрібно замочити у чистій воді сирі горішки. Наливайте багато води, щоб у мигдаля було місце для розширення.

Протягом 4 годин він насититься вологою (або його можна замочити на ніч). Зливаємо воду і ретельно промиваємо горіхи. Для того, щоб рослинне молоко вийшло солодким я люблю додати пару фініків та виготовляти рослинне молоко на воді з родзинками. Перекладаємо горіхи, фініки у блендер, заливаємо їх ізюмною водою з розрахунку стакан горіхов на 600 мл води. Впродовж 2 хвилин перемелюємо усі корисні продукти на високій швидкості. За допомогою марлі або спеціальній насадці на блендер поступово проціджуємо молоко. В марлі або насадці повинно залишиться суха макуха з горіхів та фініків. Мигдальне молоко зберігається протягом 5 діб. Його можливо додавати у кавові напої, випічку та інші страви за смаком.

Після інтересної розмови учасники майстер-класу власноруч збивали молоко в піну та готували капучіно спершу на професійному обладнанні, потім за допомогою індукційної плити. В кінці майстер-класу В’ячеслав поділився рецептом приготування кави в холодній воді.

Цей спосіб готування має назву – Колд брю. Головна відмінність Колд брю від класичної айс-кофе полягає в способі приготування. Айс-кава вариться гарячою, після чого її остуджують. Колд брю заварюють холодним. Саме другий спосіб варіння кавового напою багато шанувальників вважають переважним. Річ у тому, що відсутність взаємодії з гарячою водою та подальшого розбавлення надають Колд брю природного смаку, позбавлений гіркоти. Помол для цієї кави потрібно використовувати крупний, щоб напій не став каламутний.

Заповніть велику банку кави холодною водою в пропорціях 1:8. Якщо ви плануєте пити колд брю зі льодом, то пропорції слід змінити на 1:4. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою та помістіть банку в холодильник. Якщо ви використали пропорції 1:8, то час очікування складе 18-24 години. Якщо 1:4, то буде досить 10-12 годин.

Процідить напій через сито, позбавтеся від великих частинок кави. Покладіть на очищене сито муслінову тканину або декілька паперових рушників, процідить каву ще раз. Повторіть процедуру 2-3 рази, поки на дні банки не залишиться видимих часток.

Майстер-клас закінчився теплою розмовою за чашкою ароматної кави в затишному Пікнік саду на ВДНГ. Організатори чекають всіх кавоманів на Кава Квест Фест 31-1 вересня!

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78