день Св. Миколая – улюблене свято дітей та дорослих. Пригадаємо про нього

Володимирський ринок бажає покупцям щасливого свята. З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії

19 грудня святкується день Св. Миколая – улюблене свято дітей та дорослих.

Пригадаємо про нього.

Першу біографію святого Миколая написано в IX столітті, але більш відома біографія Святого, написана в Х столітті Метафрастесом.

Святий народився близько 270 року в місті Патарі Лікійської області в південно – західній області Малої Азії. Його духовний шлях був задовго зумовлений його батьками та підтриманий дядьком єпископом Патарський.

Батько та мати Миколая, що належали до одного з найвідоміших та найбагатших лікійських родів довго не мали дітей. Вони возносили гарячі молитви та обіцяли, що дитину присвятять Богу. Саме тому свого єдиного сина Миколая батьки виховували в християнському благочесті.

В своєму житті Миколай приділяв велику увагу тим людям, що оказалися в складному фінансовому становищі та всі свої добрі справи приховував від інших. Але вдячні люди шукали свого рятувальника, саме тому багато справ Св. Миколая стали відомими та увійшли до історії його життя та передаються з покоління в покоління. Так всім відома історія про бідного батька, що не мав можливості віддати своїх доньок заміж за недостачею грошей та дивовижну допомогу Святого у цієї справі.

Крім того, Святитель Микола лікував недуги жителів: одних зцілював від невиліковних хвороб, виганяв злих духів, іншим, подавав пораду в скорботі. Відомою є історія, коли святитель зцілив молодого моряка-юнака, що зірвався з щогли, та інших членів корабля від загибелі в безодні морській.

Коли в Лікії настав голод, Св Миколай створив нове диво: один торговець навантажив великий корабель хлібом і напередодні відплиття кудись на захід побачив уві сні святителя, який наказав йому доставити весь хліб у Лікію, бо він купує у нього весь вантаж і дає йому в завдаток три золоті монети. Прокинувшись, купець був дуже здивований, знайшовши затиснутими у себе в руці дійсно три золоті монети. Він зрозумів, що це було веління згори, привіз хліб у Лікію, і голодуючі були врятовані.

Св. Миколай врятував невинно засуджених на смертну кару мужів.

Досягнувши глибокої старості, Святитель після нетривалої тілесної хвороби мирно закінчив своє житіє. Але і після своєї смерті він продовжує допомагати людям у їх різноманітних справах і саме з його благочестивих вчинків пішло багато добрих традицій: одна з таких традицій, сягає з XII століття – давати допомогу бідним та стипендії в школах учням та сиротам.

І саме у цей день по всіх містах України відбувається відкриття новорічної ялинки. Цей день святкується із ярмарками та гуляннями, різними концертами та благодійними заходами.

В християнських сім’ях на свято батьки кладуть подарунки для дітей під подушку: слухняним – солодкі подарунки, неслухняним – лозину або вуглинку.

Серед солодких подарунків дуже популярним глазуровані пряники.

Шеф-кондитер Авторської Цукерні – Марина Колесникова розповіла про приготування смаколиків:

Інгредієнти

Масло вершкове – 150 г

Борошно – 650 г

Мед – 250 г

Цукор – 250 г

Імбир (корінь) – 2 ст.л

Кориця – 1,5 ч.л

Гвоздика мелена – 1, 5 ч.л

Какао – 25 г

Розпушувач – 1 ч.л

Яйце – 1 шт.

Коньяк – 3 ст.л

Цедра лимона чи апельсина – 1 ч.л

Ванільний порошок – 1 дрібка

Спосіб приготування:

Мед, цукор та масло розігріти на водяній бані поки цукор не розчиниться. Потім зняти з плити та залишити, щоб суміш вистигла.

Половину борошна перемішати з прянощами, какао-порошком, розпушувачем та цедрою.

В медову суміш додати яйце, перемішати та додати імбир і коньяк.

Змішати пряне борошно з медовою сумішшю та добре вимісити тісто. Решту борошна домішувати поступово, тісто має бути пружним та еластичним. Покласти тісто в харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику. Нехай воно відпочине і "вляжеться".

Духовку розігріти до 170-180 градусів. Розкачати тісто товщиною 3-5 міліметрів і вирізати фігурки, випікати приблизно 5-7 хвилин. Необхідно орієнтуватися на свою духовку, головне не пересушити пряники. Можна для проби випекти одне печиво, щоби перевірити: якщо форма розпливається, то необхідно підмішати ще борошна.

Готову випічку можна прикрасити мармеладом чи іншими присипками для тортів, але ми підготувати для вас 10 рецептів глазурі на будь-який колір та смак.

Володимирський ринок бажає покупцям щасливого свята. З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише святому. Нехай добрий Святий принесе щастя у ваші сім’ї й благополуччя рідній Україні.

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78