Ми розглянемо три корисних смузі. що готуються за допомогою блендера

З 15 березня почався Великий Піст, що триватиме 40 днів та потребує від віруючих суворої духовної та фізичної стриманості. В нашій статті наведемо рекомендації щодо правил живлення та корисні рецепти для покращення здоров’я в дні «сухоїдіння»

З 15 березня почався Великий Піст, що триватиме 40 днів та потребує від віруючих суворої духовної та фізичної стриманості. В нашій статті наведемо рекомендації щодо правил живлення та корисні рецепти для покращення здоров’я в дні «сухоїдіння».

В цей  період дозволяється їсти хліб, сіль, мед, фрукти та овочі, горіхи, термічно оброблену їжу без приправ та олії. Дозволено вживання квашених, солоних та маринованих овочів, грибів, якщо при їх готуванні не використовувалася олія. Дозволяється вживати печену їжу. Можна пити воду, чаї чи узвар. « Сухоїдіння» поширюється на всі середи та п'ятниці Великого посту, а також цілком на перший та останній тижні.

Ми попросили Олену Світко – лікаря-натуропата поділитися корисними рецептами смузі, що можливо вживати в період «Сухоїдіння».

«Я розповім про корисні смузі, зроблені з фруктів, овочів та зелені, що можливо виготовляти протягом Великого посту. Вони покращать самопочуття, вгамують спрагу та знімуть відчуття голоду від переходу до пісної їжі, використовуються як профілактичний та лікувальний засіб від чисельних захворювань та сприятимуть покращенню здоров’я. На жаль – цей вид напою, що є популярним в Європі, мало використовується українцями у своєму живленні. Смузі вживають як напій-перекус між основною їжею, і як основну їжу при дієтах для схуднення та контролю ваги, тоді додаються висівки, насіння та горіхи. Ми розглянемо три корисних смузі. що готуються за допомогою блендера.

 Наш перший рецепт – смузі з огірка, ківі та імбиру. Це – зелений смузі, багатий хлорофілом, сприяє луженню організму. Для виготовлення цього напою потрібно обрати у рівних долях огірок та ківі, імбир додати за смаком, я додаю дві столові ложки сухого імбиру на 150 мг напою.

Розповім про корисність інгредієнтів. Ківі – це надзвичайний плід, що має підвищену антиоксидантну активність. Антиоксиданти – це речовини, що допомагають продовжувати  молодість нашого організму. Велика кількість корисних речовин знаходиться у шкірці ківі: вітаміни групи С, Е, В, Д,  Тому ретельно промиваємо шкурку плода та використовуємо його цілком  для смузі. Ківі сприяє розрідженню крові, чистить судини, нормалізує тиск, буде корисним для тих, хто перехворів короновірусом та має проблеми із затрамбованими судинами та поганою пам’яттю. Крім того, ківі буде корисним тим, хто має проблеми із захворюваннями очей та щитовидною залозою.

Другий наш інгредієнт – це огірок, що в середньому на 95 % складається з води, тобто містить мінімум калорій. А відсотки, що залишилися є джерелом цінних лужних солей, які здатні уповільнювати процеси старіння та утворення каменів в нирках та печінці. Крім того, огірок у своєму складі містить срібло, що потрібно нашому організму як каталізатор біологічно активних процесів. Дрібний м’якуш ківі та огірка сприяє очищенню організму.

Останній інгредієнт – імбир. Він має цінні противірусні властивості та взимку використовується як засіб для профілактики грипу. Імбир містить  біологічні активні речовини, що знімають біль у суглобах, сприяють покращенню пам’яті, зору, роботі гіпофізу. Імбир входить в десятку проти онкологічних рослин. Крім того, смузі з імберем  добре знімає втому. Такий напиток буде корисним для людей, що багато працюють. Зранку  зелений смузі дасть бадьорості та енергії на цілий день.

Другий корисний зелений смузі – селера, петрушка, імбир.

Зелень петрушки має потужні дренажні властивості. Селера – цінний продукт, що використовується для лікування ревматичних захворювань, подагри, артритів, артрозів, сольового діатезу. Вживання селери сприяє розчиненню уратів сечової кислоти з організму та покращення стану хворого.

Поєднання петрушки з селерою допоможе прискоренню виведення зайвої рідини та шкідливих селевих осадів з організму людини. Доданий імбир вгамує біль та знизить запальні процеси. Зелений смузі навесні буде корисним не тільки хворих, але всім в якості профілактичного засобу для  роботи нирок, контролю рідини в організмі. Його потрібно пити маленькими ковтками протягом 10 хвилин. Можливо у перервах в роботі. Але хочу звернути увагу тим, у кого  є проблеми зі шлунком – наявність гастритів, виразковій хворобі, в цьому випадку потрібно або розбавити напій теплою водою або за годину до прийому смузі  з’їсти гречану чи пшеничну кашу.

Третій смузі – червоний, що можна вживати зранку чи вечорі. Він складається зі свіжого гарбуза, яблука та спеції кардамон. Якщо змішувати у рівних пропорціях гарбуз та яблуко, то смузі буде густим, але більш солодким на смак. Якщо додавати більше яблук, то рідшим за консистенцією, але кислуватим на смак. Кардамон додається за смаком. Цей смузі актуальний навесні, тому що в організмі людини знижується кількість вітаміну А і С, а складові смузі поповнюють запас. Корисність гарбуза велика. Він нормалізує роботу печінки, нирок, покращить зір. Гарбуз і кардамон дуже корисний для чоловіків бо є профілактичним засобом  захворювань простати та інших чоловічих хвороб. Жінкам смузі корисний як дійовий антидепресант.

Великий піст начався – це час для роздумів, боротьби зі своїми душевними та фізичними хворобами. Бажаємо всім, хто почав постувати Божого благословіння! Всім іншим читачам блогу бути здоровити, не хворіти та  за допомогою наших порад покращити рівень самопочуття, залишатися активними та бадьорими протягом всього життя!  

Автор - ВІкторія Бабич-Вепрєва, фото Ярослава Вепрєва

Последние Статьи
Ураза-байрам: святковий плов, солодощі та м’ясо
Ураза-байрам — велике свято для мусульман. Його відзначають після 30-денного посту Рамадан. Свя ...»
13.05.2021    Просмотров: 27
Як вибрати квіти для балконів та саду
Цікава інформація про квіти Рослини — це живий організм із певними вимогами до освітлення, темпер ...»
06.05.2021    Просмотров: 28
Великдень у місті: традиції Києва ХІХ століття
Великдень – особливий день для християн. Про те, як святкували його у Києві розповіла Вікторія Сухор ...»
30.04.2021    Просмотров: 66