Які італійські продукти харчування мають попит серед мешканців столиці, розповіла нам керуюча магазином італійських продуктів Олена Розаєва.

Італійці люблять розповідати про італійські страви, переплітаючи їх із тисячолітньою історією самої Італії та життям її народу. За допомогою історії національні страви стають смаком самої країни, тобто, ласуючи, ви куштуєте Італію.

Італійська кухня відома на весь світ своєю самобутністю та якістю. Популярна італійська піца та спагеті українцям теж до смаку. Які італійські продукти харчування мають попит серед мешканців столиці, розповіла нам керуюча магазином італійських продуктів Олена Розаєва.

Італія багато років серйозно ставиться до популяризації національної кухні у світі. Щороку в понад 50 країнах світу відбувається Міжнародний італійський харчовий тиждень, де тисячі італійських ресторанів, сертифікованих по всьому світу, пропонують своїм клієнтам спробувати якісну італійську кухню під час тижневих заходів із просування Made in Italy. Варто зауважити, що таке трепетне ставлення до свого продукту має вагомі причини: виробники чи заклади харчування різних країн часто використовують популярність італійських страв та продуктів і пропонують клієнтам неякісні дешеві підробки, що призводить до зниження споживання та втрати довіри.

Італійці люблять розповідати про італійські страви, переплітаючи їх із тисячолітньою історією самої Італії та життям її народу. За допомогою історії національні страви стають смаком самої країни, тобто, ласуючи, ви куштуєте Італію.

 Українці полюбляють італійські сир, ковбаси, пасту та каву. Розповімо детальніше.

 

Італійський сир

Серед українців найпопулярнішими є моцарела, пармезан, пекорино та буррата.

Сир моцарела широко представлений у мережі магазинів та супермаркетів. Українські сировари переймають італійські рецептури та роблять продукцію доступнішою серед різних верств населення, але сировина, з якої робляться сири, суттєво впливає на смак, тобто якщо бажаєте скуштувати італійський продукт, то потрібно обрати сертифікований італійський товар.

Пекорино — витриманий овечий сир, виготовляється на острові Сардинія. Він має тонкий аромат та ніжний смак. Цікавим є факт, що головку доброї витримки пекорино використовують як спортивний снаряд у популярній італійській грі Руцола. Під час гри сир, прив’язаний стрічкою до руки, треба закинути якнайдалі. Переможець як нагороду отримує сам сир. Пекорино добре смакує з виноградом, свіжими фруктами, його нерідко використовують замість приправи для пасти. Іноді італійські виробники додають до сиру трюфель, щоб підкреслити вишуканість продукту.

Буррата — м’який білий сир із кремоподібною начинкою. Його назва походить від слова burra, яку виготовляють у регіонах Апулія, Кампанія та Базиліката. Найбільше цінується буррата з буйволячого молока та вершків: у 30 г сиру міститься 16% щоденної норми кальцію, 5% вітаміну А, 4% натрію. Якщо пекорино відомий з давньоримських часів, то буррата з’явився на початку ХХ сторіччя в місті Андрія (регіон Апулія). Сирні мішечки буррати заповнюють вершками та шматочками моцарели, а потім загортають у листя трави. Одна порція сиру зазвичай важить від 250 до 500 г.

Італійська ковбаса

Серед м’ясних продуктів популярна Мортаделла Болонья.

Італійська мортаделла - справжнє улюблене дитя та гордість Болоньї, яку виготовляють як мінімум п'ятсот років та її рецепт йде корінням у Стародавній  Рим. В археологічному музеї Болоньї зберіглися перші згадки про виробництво ковбаси: це зображення свиней та ступки з товкачиком, за допомогою якого подрібнювали м’ясо, звідси й назва «murtаrum-дрібно порізане м’ясо» або «mortаr-старовинний пристрій для подрібнення». За межами міста її навіть називають «болонья». У середньовіччя мортаделла коштувала дуже дорого за рахунок спецій та складної технології виробництва: в дев’ять разів дорожче хлібу, в тричі – вітчини, вдвічі –  оливкової олії. Улюблена мортаделла стала весільним подарунком Лукреції Борджі́а та Альфонсу1. Висока ціна призвела до масової підробки. Якість м’ясного продукту захистив у 1661 році кардинал Фарнезе законом, а новостворена комісія суворо перевіряла технологію виробництва. На сьогоднішній час якість мортаделли охороняється за спеціальною категорією IGP (географічне найменування), але як дань поваги італійці щорічно в рідному місті мортаделли Цола-Предоза проводять міжнародний гастрономічний фестиваль присвячений цьому легендарному продукту.

Знайомство з Італією неможливе без відкриття її чудового гастрономічного світу, який так палко оспівують та бережливо охороняють італійці. Коли впізнаєш національну кухню Італії, то поступово закохуєшся в неї. Гастрономічний світ Італії стає часткою життя та культури. Найважливішими європейськими цінностями італійців є збереження самобутності та підтримка високої якості Made in Italy.

Последние Статьи
Полісся на смак: дитячі спогади Вадима Крищенка
Під час народження дитина робить перший вдих, і саме тоді вона єднається з рідним місцем. Від рідної ...»
04.06.2021    Просмотров: 104
Cимволіка для святкування 30-річчя Незалежності України
До Дня Незалежності за координації Міністерства культури та інформаційної політики України була підг ...»
03.06.2021    Просмотров: 70
«Як тебе не любити, Києве мій!» — побажання відомих українських митців Києву та киянам
День Києва — улюблене свято містян та гостей столиці. У день святкування газета «Вечірній Київ» ...»
01.06.2021    Просмотров: 26