Оповідання «Володимирський ринок» — це художній твір про 130-літню історію ринку. Його історія передається через історію однієї родини, що мешкала біля ринку тривалий час

Оповідання «Володимирський ринок» увійде в четверте видання та побачить світ у друкованому виданні наприкінці 2021 року.

19 серпня 2021 року відбулася онлайн-церемонія нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»-2021 у номінації «Романи». У спеціальній номінації конкурсу короткої прози про сучасний Київ та киян «Як тебе не любити» оповідання «Володимирський ринок» увійшло до фіналістів-дипломантів.

Номінацію «Як тебе не любити» започатковано 2017 року спільно з Департаментом суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Оповідання «Володимирський ринок» увійде в четверте видання та побачить світ у друкованому виданні наприкінці 2021 року.

Мета номінації конкурсу «Як тебе не любити» — популяризувати столицю України — Київ, його історію, українську мову, художнє слово та читання; втілювати нові соціокультурні ідеї та просувати загальноєвропейські цінності, формування громадської свідомості молодого покоління.

Щоб визначити переможців у номінації, оргкомітет створює компетентне журі, до складу якого входять письменники, літературознавці, літературні критики, видавці, представники засобів масової інформації, представники профільних інститутів суспільства. Кожен представник журі ознайомлюється з конкурсними творами й за підсумками розгляду виставляє бали за шкалою до п’яти.

Оповідання «Володимирський ринок» — це художній твір про 130-літню історію ринку. Його історія передається через історію однієї родини, що мешкала біля ринку тривалий час. Основою для створення художнього оповідання стали соціологічне опитування Центру незалежних соціологічних досліджень «Омега», архівні документи Державного архіву м. Києва та дисертація К. С. Фельдмана. На сторінках цих документів ринок відкрився як певна соціальна інституція, з якою тісно пов’язане життя мешканців Києва — покупців та підприємців.

Поступово збираючи цікаві історії, авторка розповідає про функціонування підприємства крізь історію однієї родини. Це оповідання — збірний образ сімей, що мешкали біля ринку протягом 130 років.

Оповідання написано 2018 року як історичну статтю для газети «Вечірній Київ», але через певні обставини не була опублікована. Її поява стала початком плідних відносин, інформаційної дружби між двома комунальними підприємствами — КП «Володимирський ринок» та «Вечірнім Києвом», що триває досі. «Вечірній Київ» та «Володимирський ринок» створенні наприкінці XIX століття, розвиваються та функціонують разом з містом понад 100 років.

Оповідання «Володимирський ринок» — твір про киян, про їхнє життя, радість і турботу. Оповідання надрукують в одному з провідних українських видавництв «САМІТ-КНИГА». Світлини готує фотокореспондент Борис Корпусенко.

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78