Перформанс — це одна з форм акціоністського мистецтва, де твором вважають дії митця, за якими глядачі спостерігають у режимі реального часу.

5 вересня 2021 року з 13:00 до 16:00 на другому поверсі критої частини Володимирського ринку вперше відбудеться перформанс Маріанни Маслової «Фарба. Папір. Прес».

 Цей захід є завершенням артвиставки графіки «30 видів Києва до 30-річчя Дня Незалежності України» та занюрює глядачів до світу авторського Друку. .

Перформанс — це одна з форм акціоністського мистецтва, де твором вважають дії митця, за якими глядачі спостерігають у режимі реального часу. Перформанс Маріанни Маслової знайомить глядачів із друкарськими технологіями високого друку.

Саме так створювалися перші книжки та ілюстрації, створювали орнаменти на тканині, робили перші печатки в листах. Високий авторський друк - спосіб друку, де друковані елементи на формі розташовані вище пробільних, так, що при друці пробільні елементи не торкаються паперу. При контакті з папером для повного переходу фарби потрібен тиск. До винаходу друкарських машин для цього використовували Прес.

 

Високий друк можна зробити з різних основ - дерево, лінолеум, пластик, так як всі друковані елементи знаходять на одному рівні. Фарба наноситься валиком та друкується на папері, картоні, тканині. Попри стародавність технології, глибокий друк актуальний і нині. 

Художниця Маріанна Маслова покаже глядачам технологію високого друку в її сучасному виконанні. Для цього на другому поверсі встановлять друкарський прес та інше друкарське обладнання. Глядачі зможуть не тільки спостерігати за виготовленням відбитків, а й ставити запитання художниці та будуть мати нагоду залишити собі згадку про дуже незвичайну подію.

Нагадаємо, що впродовж цього тижня кияни та гості столиці зможуть подивитися артвиставку графіки «30 видів Києва до 30-річчя Дня Незалежності України».

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78