Проект підтримано управлінням туризму Київської облдержадміністрації

Спілка «Дороги вина та смаку Київщини» об’єднала агровиробничі, торговельні, освітні, туристичні компанії та заклади громадського харчування для створення еногастрономічних туристичних маршрутів у Київській області

27 листопада у ресторані сучасної української кухні «Глек» відбулася презентація маршрутів спілки «Дороги вина та смаку Київщини». Ця громадська спілка об’єднала агровиробничі, торговельні, освітні, туристичні компанії та заклади громадського харчування для створення еногастрономічних туристичних маршрутів у Київській області на засадах Європейського Зеленого курсу.

Проект підтримано управлінням туризму Київської облдержадміністрації. Присутня на заході Анна Куценко -начальник управління туризму Київської обласної державної адміністрації привітала учасників «Дороги» та побажала їм успіху у створенні еногастрономічних туристичних маршрутів Київщини.

КП «Володимирський ринок» став однією з локацій еногастрономічного туристичного маршруту, який розташовано в м. Київ. Приємно відзначити, що приєднання до цікавого туристичного проекту відбулося за кілька днів до 133-річчя роботи ринку, як стаціонарного ринку у роздріб. На Володимирському ринку представлені чисельні виробники крафтового продукту. Різноманітний якісний продукт та давня історія ринку робить його цікавим, як для українських так і для іноземних туристів.

Керівниця проекту зі створення та розбудови спілки «Дороги вина та смаку Київщини» Валерія Бондаренко представила членів спілки та розповіла про дводенний прес-тур, що відбудеться 4-5 грудня.

Учасникам заходу продемонстрували продукцію виробників «Дороги», а саме хмільний медовий напій «Сікера», сири від крафтової сироварні «Сироман», які виготовляють за французькою технологією з козиного і коров’ячого молока, крафтові мазанки та мед від ресторану «Глек», чай травника в четвертому поколінні Вадима Жигуна, крафтове вино Biologist. Крім перелічених виробників входить і відома компанія "Бестер".

Співзасновниця ресторану «Глек» Лілія Почкун звернула увагу на те, що у Київській області працюють багато крафтових виробників з унікальним самобутнім продуктом, який є особливою гордістю України.

Однією з можливостей відкриття української ідентичності, як для всесвіту, так і для самих українців є гастротуризм. Саме у ресторані «Глек» відвідувачі можуть ознайомитися з продукцією локальних виробників Київщини та покоштувати сучасну українську кухню в затишному місці. На території працює крамниця, де після трапези можливо придбати смаколики додому.

Далі на учасників заходу чекав незвичайний майстер-клас з випікання Живого хліба від Анатолія Тихончука та майстерні здорової їжі «Савка».

Перед початком майстер-класу учасники «Дороги» вшанували пам'ять жертв Голодомору та зазначили, що саме хліб був найціннішим продуктом, який міг врятувати мільйони людей від страшної голодної смерті.

 

По завершенню заходу кожен учасник отримав живу закваску, рецепт, форму з тістом для випікання авторського гарбузово-імбірного хліба на заквасці. Попереду конкурс та багато приємних зустрічей та відкриттів, що чекають всіх учасників маршрутів «Дороги вина та смаку Київщини».

Последние Статьи
Історія свята Соборності України
Оформлення соборності відбулося в Києві 22 січня, в першу річницю проголошення ІУ Універсалу. Цен ...»
21.01.2022    Просмотров: 22
Де у Києві пірнати в ополонку: локація та адреси
Адреси локацій: Зона відпочинку «Дитяча», Дніпровський район, р. Дніпро, Венеціанський острів; ...»
18.01.2022    Просмотров: 65
ПРО СТРУКТУРУ, ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗМІР ОПЛАТИ ПРАЦІ, ВИНАГОРОДИ, ДОДАТКОВОГО БЛАГА КЕРІВНИКА ТА ЗАСТУПНИКА КП "ВОЛОДИМИРСЬКИЙ РИНОК"
Розрахункова відомість заробітної плати за грудень 2021р. ...»
17.01.2022    Просмотров: 31