Шеф-кондитер Авторської Цукерні Марина Колесникова провела майстер-клас та приготувала смачні гарбузові мафіни

27 вересня 2019 року на Володимирський ринок завітав канал ТРК Україна разом з кореспондентом Вікторією Дмитренко.

              27 вересня 2019 року на Володимирський ринок завітав канал ТРК Україна разом з кореспондентом Вікторією Дмитренко.

Для гостей шеф-кондитер Авторської Цукерні Марина Колесникова провела майстер-клас та приготувала смачні гарбузові мафіни. Розповімо цікаве про гарбуз та поділимося гастрономічними цікавинками з нашими покупцями від шеф-кондитера Марини Колесникової.

 Гарбуз прийшов до нас з далекої Північної Америки, а саме з Мексики.

Вживати в їжу його почали з 5-го тис. до н. е.

Гарбуз повністю використовується людиною: їстівними вважаються м’якоть та насіння, шкірки овочів використовуєть як матеріал для творчих виробів, човнів, з гарбузових огудин тчуть найрізноманітніші рогожі. Таке всебічне використання чудо-овочу створило передумови для цікавої історії його поширення.

Сучасну назву овоч отримав від грецького " Pepõn " - велика диня. Індійці полюбляли гарбуз та дуже широко використовували його для приготування страв: м'якуш - смажили, пекли, випалювали та сушили, насіння їли, а з сушеного гарбуза робили борошно. Шкірка гарбуза використовувалася як контейнери для зерна, бобів і насіння, а з гарбузових смуг індійці ткали рогожі.

До Європи овоч було завезено Христофором Колумбом в 15 ст. Європейці не відразу зрозуміли поживні властивості гарбузу. Протягом двох століть гарбуз використовували для годування худоби, але в 17 ст. його активно включають в раціон селяни.

Вже в 1697 році, коли Шарль Перро написав свою відому казку «Попелюшка» гарбуз був завсідником кожній домівки. Але гарбуз був не тільки їжею бідняків та худоби. Серед знаті його олія цінувалася як ліки, серед військових – як добрі мастильні матеріали для технічних засобів.

Підтвердження ми знаходимо в старовинних записах. у 1773 році імператриця Австрії, Богемії і Угорщини Марія -Терезія наказала, щоб олія з насіння гарбуза відносилося до аптеки для виробництва мазей і пластирів. На початку 18-го століття військові використовували олію в якості возового мастила. Імператорський офіцер, що запропонував цю ідею, пропонував використати 17- y долю насичених жирних кислот олії. Цікаво, але і у теперішній час, таким чином виготовляють початковий матеріал для мастильних олій

Слід зазначити, що для виготування одного літру гарбузової олії потрібно близько 35 гарбузів. Олія добре впливає на фізичний стан людини: допомагає понизити рівень холестерину в організмі та знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань насичую вітамінами A, E і K, селена, фіто-стеролами і лінолевою кислотою й очищує організм.

На Русі гарбуз з'явився приблизно у 16 столітті і, звичайно ж, прижився, оскільки не вимагав особливого догляду, міг довго зберігатися та дав щедрий урожай.

Популярним цілющим та корисним овочем гарбуз став в середині 20 століття. У 1929 року Эйхман і Хопкинс отримали Нобелівську премію за відкриття вітамінів. Овочі та фрукти стали вживатися обов’язковими продуктами для підтримки здоров’я людини. Бум популярності гарбуз набув в Німеччині. Саме в цій країні найбільше полюбляють готувати гарбуз.

Кожного року в різних куточках країни проводяться фестивалі. що присвячені чудо-овочу. Серед них най масштабнішим є фестиваль в Людвигсбурзі.

Цей захід збирає до 400 тис. осіб, що бажають потрапити в країну гарбузів. Протягом фестивалю учасники можуть переглянути гігантські гарбузові скульптури, вболівати за учасників екзотичних змагань на гарбузячих човнах, побачити най ваговий овоч (світовий рекорд 1053 кг), послухати живу музику та спробувати різноманітні страви з гарбузу: гарбузовий бургер, хліб, солодощі, спиртні напої.

Розповім кілька слів про корисність овочу. Гарбуз на 90 відсотків складається з води і має високий вміст бета-каротину. Також він насичений натрієм і калієм, що потрібні для підтримки м'язів в тонусі та регулюванні балансу води в організмі. Гарбуз має вітаміни В1, В2, В12, РР. Це з'єднання захищає організм від шкідливої дії довкілля, а клітини - від ракового переродження.

З гарбузу готується багато страв. Рецептом гарбузових мафинів поділиться шеф-кондитер Авторської Цукерні Марина Колесникова.

Гарбузові мафини

 

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки та нарізаємо на шматочки.

  1. Перемелюємо у блендері дуже дрібно.

3. Додаємо в масу яйця, цукровий пісок.

4. Збиваємо до однорідної маси.

5. Додаємо в гарбузово-яєчну масу олію та перемішуємо.

6. У окремій мисці просіюємо борошно, додаємо розпушувач та корицю.

  1. Ламаємо горіхи на дрібні шматочки, уважно перевіряючи на наявність шкаралупи. Можна злегка розмолоти горіхи у блендері, або помістити горіхи в целофановий пакет і пройтися по них качалкою. Розкришені горіхи додаємо у борошняну суміш і перемішуємо.

  1. Переливаємо гарбузову масу в горіхово-борошняну суміш і перемішуємо.

  1. Форму для випічки змащуємо олією або вставляємо одноразові паперові форми.
  2. Розподіляємо наші майбутні гарбузові маффины по формах.
  3. Тепер відправляємо форму в духовку на 20 хвилин. За пару хвилин до закінчення часу випічки необхідно перевірити кекси на готовність. Для цього можна використати сірник або зубочистку. Протикаємо маффин в середині і витягуємо сірник. Якщо на її поверхні немає слідів налиплого тіста, то маффины з гарбузом готові!
  4. Залишаємо наші гарбузові маффины остигати (у відкритій духовці, на гратах, або на столі, накривши рушником)

Інгредієнти:

Гарбуз (чим солодше сорт, тим смачніше) - 500 гр.

Яйца - 5шт.

Цукор коричневий - 400 гр, або звичайний цукор 150-200 гр.

Олія рослинна - 200 мл (оригінальний рецепт рекомендує оливкове, але соняшникове теж підійде)

Борошно - 350 гр.

Розпушувач - 2,5 чайн. ложки.

Волоські горіхи 50-80 гр (чищені).

Кориця мелена - 1 чайн. ложка

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 60
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 53
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 76