Адміністрація та підприємці Володимирського ринку створили спеціальні номінації для аматорів та фотографів конкурсу

Мета фотовиставки показати найбільш значущі події, що відбуваються в Україні

8 листопада у Будинку кіно відбулося урочисте відкриття 21 Фотовиставки «День -2019».

В цьому році в конкурсі прийняли участь понад 3000 робіт від близько 185 учасників з усіх областей України, у підсумкову Фотовиставку «День-2019» увійшло 250 робіт. Мета фотовиставки показати найбільш значущі події, що відбуваються в Україні. Назва цьогорічної виставки – «Велич простоти». Цього року символом виставки стала шипшина, що зовні не занадто ефектна, але за характером" - дика троянда.

На церемонії відкриття фотовиставки глядачі фотовиставки насолоджувалися чудовою музикою струнного квартету Київського інституту музики імені Глієра. Ведучі заходу – співачка Марієтта Вейз та народний артист України, постійний авторі друг «Дня» Олексій Кужельний.На відвідувачів чекали приємні смаколики від Авторської Цукерні, бринза від «Villa Milk». Інформаційним партнером Фотовиставки «День -2019» був International Media Group “Diplomat”.

Глядачі можуть побачити фотографії не тільки не тільки фото-профі, але й дітей. Вся фотовиставка поділяється за номінаціями: політика, український світ, фото з історією. Цього року до об’єктиву потрапили важливіші події країни, такі як вибори президента України, події на сході, святкування Дня Незалежності України, визволення полонених.

Особливо місце на фотовиставці приділяється військовій тематиці: це і складні умови серед яких п’ятий рік перебувають військові, тяжкий біль родичів загиблих, особливо дітей, що осиротіли в період військових подій, нестерпні страждання матерів, що довгими роками відзначаються нестерпним болем.

КП «Володимирський ринок» ніколи не був байдужим до важливіших культурологічних подій столиці, завжди підтримував соціальні ініціативи, саме тому Адміністрація та підприємці КП «Володимирський ринок» створили спеціальні номінації для аматорів та фотографів конкурсу.

Сумісно з адміністрацією КП «Володимирський ринок» проект підтримано Авторською Цукернєю, Радіо-Макс, Олійнею №1.

Розповімо про фото світлини, що були представлені на фотовиставці. Приз призів «Золотий День» – подарунковий сертифікат на поїздку до Трускавця, бестселер і парфум «AVE» та ювелірну прикрасу від Dachi Jewellery отримала киянка Зоя ШУ (Шульга) – за серію робіт «Після полону». Це серія робіт, що передає великий жах людей, що потрапили у полон: нелюдські знущання у тортурах, психологічна травма, що змінила обличчя колишніх в’язнів, радість зустрічі з близькими після полону. Все це ми можемо побачити та прочитати невеличкі сумні історії на самих фотосвітлинах.

Гран-прі Міжнародного фотоконкурсу «Дня»-2019 від генерального партнера фотоконкурсу агрофірми «Ольгопіль» та її керівника Павла Каленича отримав Олександр Клименка за серію «Життя Станиці Луганської» та «Снайпери».

Павло Євгенович підтримує фотоконкурс «Дня» вже 14-й рік і з 2016 року вручає Гран-прі. «Я вже чотирнадцятий раз на фотовиставці газети «День», яка стимулює робити гарні і цікаві справи, зокрема й мене, як керівника, власника господарства, – поділився Павло Євгенович.

Марина Анатоліївна Порошенко відзначила роботу Миколи Тимченка з серії «Ігри Нескорених. Попередній відбір». «Це дійсно той подвиг, який наші військовослужбовці показують не тільки на передовій, а й після повернення з неї, уже в повсякденні. Вони показують нам, як треба боротися за життя, як треба не здаватися». Директор КП "Володимирський ринок" відмітив Миколу Тимченк за його работу "Марш захісників -3".

Голова наглядової ради компанії «Villa Milk» Роксолана Цвігун нагородила юну Ольвію Кирпич спеціальним призом, презентувавши їй ексклюзивний набір молочних продуктів компанії без консервантів та грошову винагороду.

Багато діячів та культурних митців, політиків, суспільних діячів прийшли на фотовиставку та залишили свої відгуки про фото світлини.

Олександр Чалий, дипломат висказує своє враження щодо фотографій. Але на його думку потрібно фотографувати те, що нас з’єднує з Донецьким регіоном: «Я не побачив, що об’єднує. Цей конфлікт дуже не подібний до тих, що існують у світі. Адже кожен день десятки тисяч людей переходять лінію розмежування. От цих елементів примирення, певного погляду у майбутнє мені сьогодні не вистачило».

Він відмітив роботу декылька фотосвітлин: «Візьмемо до прикладу чудову роботу «Шлях до Донецьку»», ця робота показує, що нас роз’єднує з сучасним Донецьком. Ця робота була підтримана Авторською Цукернею та Олійнею №1.

Сергій Бондаренко, виконувач обов’язків завідувача кафедри журналістики Донецького національного університету імені Василя Стуса доповнив висловлювання Олександра Чалого: «Взагалі такі виставки треба показувати в усіх регіонах України, бо вони  передають особливі емоції, розкривають моменти, які у суєті життя не помічаєш». Сергій побажав, щоб фотовиставка була на території максимально наближеної до зони бойових дій».

На фотовиставці були представлені фото світлини, які показують сатиричні ситуації життя українців. Не могли не визвати посмішку чудові фотографії Михайла Маркова. За свою фото світлину «І що ви скажете про цей гендер?» він утримав подарунок від Сергія Татарського директора Олійні № 1.

Сергій вважає, що при любих обставинах ми повинні посміхатися, бачити позитивні моменти у житті. І світлини Михайла Маркова світлі, наповнені іскрометним гумором та викликають посмішку глядачів.

Зовсім інші фото Бориса Корпусенка. Вони заставляють замислитися. Кожен відвідувач бачить в них своє та інтерпретує їх по-своєму. В цьому році фото-митець представив на розсуд відвідачам 4 свої фотосвітлини. Борис був нагороджений Радіо МАХ Світланою Красною.

Тетяна Красна, представниця компанії «Радіо МАХ»: – Дуже приємно, що такий вид мистецтва, як фотографія розвивається, але ще більше радує те, що є люди, які готові підтримувати це мистецтво.

Ми долучилися до цього проекту вперше. Вражає його масштабність та інтелектуальність. Фотографії живі, щирі, емоційні. У кожному сюжеті – неймовірні переживання і невдавані враження. Ми обрали веселу роботу, але з підтекстом – «Слуга народу. Четверний сезон», яка належить Борису Корпусенку. На ній дитина їде на велосипеді червоною доріжкою. Це викликає різні емоції та думки.

Олександр Литвин підтримав роботу «32 метра над землею».

Це відкриття пішохідного моста між Володимирською гіркою і парком "Хрещатий". На фото світлині зображено як Мер столиці разом з братом Володимиром перевіряють на міцність скляне покриття частини моста.

Євген Татур відмітив, що фотовиставка відображала теперішній стан держави «Тут є дуже цікаві кадри. Якщо говорити про життя країни, то я побачив його тут суперечливим». Я сам люблю іноді фотографувати як аматор, якісь ловити цікавинки. Мені сподобалася фотосвітлина Олега Нича «В зоні найкращого покриття». Я кожен день знаходжуся в цій зоні!» – усміхається чоловік.

Запрошуємо всіх відвідати фотовиставку та стати причетними до культурного життя столиці з 9 до 17 листопада по адресу вул. Саксаганського, 6 Будинок кіно. Виставка безкоштовна.

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 60
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 53
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 76