Полуденок на Різдво підтримав КП «Володимирський ринок»

Шеф-кухарі з різних куточків України пригощали смачними стравами 1000 киян, що опинилися у складних життєвих обставинах

7 січня пройшов Благодійний полуденок на Різдво. Шеф-кухарі з різних куточків України пригощали смачними стравами 1000 киян, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Різдво – це свято любові. Воно наповнює кожного християнина радістю та поривається виразити Богові величезну вдячність за дар. Саме тому, в це день сідають до столу не тільки с близькими та рідними, але й пригощають людей, що по тій чи іншій причині опинилися в складному фінансовому положенню.

Традиція проведення благодійного різдвяного обіду почалася у Римі в 1980 році. Саме у римській церкві присвяченій Пресвятій Богородиці уперше пройшов різдвяний обід на 500 осіб. Це був храм IV століття, дуже красивий, з прекрасними мозаїками, колонами з римського форуму.

Київський Благодійний полуденок на Різдво проходив в Культурному центрі М-82. Основними запрошеними гостями були люди похилого віку. Кураторство проекту здійснювали  Яна Жадан, Христина Скрипка, засновниці гастроспільноти Foodies та шеф-кухар «Гостерії Хата Підопригора» Міралі Ділбазі.

Благодійний захід застосовано на принципах Zero Waste без відходів. Цей принцип припускає усвідомлене споживання і дбайливе відношення до природних ресурсів. У ресторанах Києва щомісяця близько 3-10% продуктів залишаються нереалізованими. Часом на звалище викидають свіжу, не зіпсовану їжу. Водночас близько третини населення Україні перебувають за межею бідності, більша частина з них – люди поважного віку.

«Ми ставимо собі за ціль донести до людей, що з цих продуктів можна готувати смачні страви та використовувати для добрих справ», – розповів шеф-кухар Міралі Ділбазі.

Щоб реалізувати цю ідею приєдналися волонтери, кухарі, торговельні компанії, супермаркети, фермерські господарства та виробники посуду і меблів. Серед комунальних підприємств акцію підтримали КП «Володимирський ринок» та КП «Житній ринок». Ці підприємства надали ялинки, що залишилися після закінчиння роботи ялинкових базарів. Струнки лісові красуні прикрашали приміщення та створювали різдвяний настрій учасникам благодійного заходу.

Створювати різдвяне диво легко, бо для цього потрібно лише мати справжнє бажання допомогти ближньому, коло вірних друзів та щире серце, у якому панує дух Різдва.

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 60
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 53
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 76