На виставці відвідувачам презентують 30 робот в графічних техніках офорт та суха голка.

20 серпня о 14.00 до 30-річчя Дня Незалежності України на Володимирському ринку відкриється арт-виставка графіки художниці Маріанни Маслової.

 

На виставці відвідувачам презентують 30 робот в графічних техніках офорт та суха голка. Ці авторські друковані техніки знані вже більше 500 років. Щоб створити офорт потрібна мідна або цинкова дошка, на яку наноситься шар лаку, після чого автор процарапує лак малюнком. Потім цю дошку кладуть у кислоту, яка протравлює прошкрябаний метал. З цієї дошки потім можна надрукувати 20-30 відбитків, саме тому офорт (також суха голка) називається авторською тиражною графікою.

Концепція виставки. Символічна квітка-мрія «Ти у мене єдина» була запропонована Міністерством культури та інформаційної політики України до Дня святкування 30-річчя Незалежності України. В концепції арт-виставки пелюстки квітки-мрії символізують багатогранність поняття незалежності - від самостійного вибору стратегії розвитку, відповідальності за результат до відчуття щастя за успіх та самоповаги українців за пройдений шлях. Пелюстки квітки показують два обличчя столиці: Київ історичний та Київ буденний. 

Перша частина арт-виставки - це предмети національної гордості столиці, якими пишаються українці - найвідоміші об’єкти архітектури Києва: Андріївська церква, Золоті ворота, Софійський собор, Андріївський узвіз, тощо. 

Друга вагома частина арт-виставки - це міські квартали спальних районів, де мешкають кияни, що кожного дня своєю буденною працею, наполегливістю та талантом наближають мрію до успіху. 

Художниця Маріанна Маслова народилася в Казахстані, в невеликому місті Жайрем, що перекладається як «літнє пасовисько у степу» (оазис). Перші враження від казахського степу, самобутніх народних кольорів, візерунків згодом значно вплинули на її творчість. В 1994 Маріанна вперше потрапила в Україну. Якщо Казахстан сповнений контрастів і чітких контурів, то природа України зіткана з нюансів і мереживних ліній. Маслова Маріанна навчилася в Видавничо-поліграфічному інституті, закінчила Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, вчилась у майстернях академіка Олександра Тітова, Оксани Стратійчук. Бере участь у графічних виставках та конкурсах в Україні та за кордоном.

Володимирський ринок запрошує насолодитися чудовими видами історичного Києва та відчути енергію нових кварталів столиці з 20 серпня по 5 вересня з 8.00 по 19.00 кожного дня. Картини розташовані на другому поверсі критої частини Володимирського ринку.   

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78