Що можливо сказати про корисність грилю?

На Володимирському ринку можливо придбати різноманітні продукти харчування для гриля

При слові гриль відразу виникає привабливі картинки природи, відчувається запашний запах смаженого м’яса, риби, овочів. На Володимирському ринку можливо придбати різноманітні продукти харчування для гриля: запашні овочі, смачне м’ясо та рибу. Як обрати ці продукти для грилю розповість Ірина Большакова у своїй програмі, яку ви можете побачити: Гриль.

 

Що робити, якщо погода не підходить до походу у ліс, а бажання є? Тоді стане у нагоді різноманітні прибори, що безпосередньо можливо ставити на плиту. Це можливо бути різноманітні сковороди, електричні та газові пристрої різного розміру, на різний гаманець, та будь-який смак.

Що можливо сказати про корисність грилю?

Обробка продуктів харчування відбувається сухим гарячим повітрям, тому потрібно накривати спеціальною кришкою чи фольгою м’ясо, рибу, птицю чи овочі для того, щоб вони зберігали корисні речовини та ароматичні властивості. Корисними такі оброблені продукти можна назвати тому, що вони готуються без додавання додаткових жирів, олії та спецій. М'ясо піддається нагріванню інфрачервоними променями, які поступово "пробираються" углиб м'ясного відрубу. Це робить м'ясо податливішим для людського організму. У свою чергу, жир не устигає перетворитися на канцерогенні речовини, а волога просто випаровується, не перетворюючись на краплі води. Крім того, продукт приготування - м’ясо чи риба самі віддають свої залишки жирів, та, таким чином, стають більш дієтичними та менш калорійними.

З негативних сторін грилю можливо назвати наступний факт. Авторитетні фахівці в області дієтології стверджують, що зайве вживання добре просмажених на грилі продуктів, веде до збільшення ризику захворювання такою хворобою як рак (злоякісна пухлина). До таких же висновків дійшли фахівці Північної Кароліни. Вони пояснюють це тим, що висока температура, при якій відбувається жарка м'яса на сковороді або грилі, запускає складні хімічні реакції, внаслідок яких синтезуються канцерогени (речовини, що підвищують ризик виникнення раку). Крім того, безпосередньо в процесі приготування м'яса, жир, що крапає на вугілля, призводить до викиду канцерогенів в дим, який, у свою чергу, проникає в продукт, а разом з ним - в організм людини або безпосередньо - в легені. Часте вживання такого м'яса призводить до накопичення канцерогенів в організмі, що призводить до ризику захворювання. Проте, справедливості ради: це відноситься виключно до м'яса. Овочі і фрукти, приготовані в грилі, абсолютно нешкідливі, мало того, вони дуже корисні для людини.

Спеціалісти роз’яснюють, що м’ясо гриль можливо зробити безпечним, завдяки традиційному "повільному" методу жаріння м'яса, уникаючи прямого вогню. Незважаючи на свою довготу, такий спосіб приготування м'ясних продуктів найбільш безпечний, оскільки не викликає появі канцерогенів. Для цього слід лише закрити вогонь жаростійким деком або сковородою.

Другим способом уникання канцерогенів. є маринування м'яса. Спеціалісти вважають, що саме маринування є відмінним способом того, як правильно готувати м'ясо на грилі, щоб воно залишалося безпечним для здоров'я. Цей факт доведений ученим з Державного Університету Канзасу. Професор Скотт Смитт провів невеликий експеримент, у рамках якого замаринував шматок м'яса, а потім обсмажив його при температурі 400 градусів по 5 хвилин з кожного боку. Заміряв рівень гетероциклічних амінів (канцерогенів, які з'являються в результаті жаріння), він виявив, що їх кількість в м'ясі гриль знизилося на 88%.

Третім способом є- видалення жира з м'яса - ще одно рішення для правильного і безпечного готування м'яса гриль. Як розповідалося вище, небезпечним м’ясо-гриль робить жир, що запалюється і з димом переносить шкідливі речовини на поверхню стейків. Тому фахівці рекомендують, перш ніж класти м'ясо на гриль, зняти з нього шкіру, а жирні шматки свинини або баранини запекти у вигляді ковбаски, заздалегідь пропустивши його через м'ясорубку.

Чищення грилю після готування - обов'язкове правило при кожному приготуванні м'яса на грилі. Це допоможе прибрати усі усохлі залишки від попередніх стейків, а жир, що так само запікся, - криниця токсинів. До речі, очистити гриль можна за допомогою половини звичайної цибулини, просто "протерши" нею гарячі грати після готування.

Використовуючи маленькі хитрощі готування на грилі, ви отримаєте безпечні смачні та корисні продукти-гриль. Смачного Вам!

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78