Якісна полуниця – це кладень вітамінів та мінералів, гарний настрій та втіха для ласунчиків

На Володимирському ринку вся полуниця перевіряється на зміст нітратів та пестицидів. На торговельних місцях полуницю перебирають руками, щоб покупці ласувалися тільки якісною ягодою

 

Яскрава ягода полуниця гарна зовні і має дивовижний смак. Їі корисні властивості неможливо переоцінити. Особливо це актуально в період карантину. Мала рухомість протягом декілька місяців заставила багатьох вживати низькокалорійні продукти.

Полуниця одна з них. В 100 грамах ягоди міститься всього 33 калорії, і вона запобігає накопиченню жиру. Полуницю корисно вживати діабетикам та людям, що страждають на алергію. Ця ягода знижує рівень цукру та пригнічує запальні процеси та певні біохімічні реакції, які пов'язані з проявом алергії. Корисно вживати полуниця для нормалізації кров’яного тиску та виведенню зайвої рідини з організму.

Магній, калій та вітамін С, що міститься у ягоді, покращать стан здоров’я всій родині: покращать зір, відновлять пам’ять, знизять у рази вірогідність розвитку пухлини. Полуниця багата на антиоксиданти, які упереджують старіння шкіри. Саме тому, полуницю корисно не тільки вживати, але й наносити як маску на лице та тіло.

Але ці цілющі та корисні властивості мають якісні ягоди, що вирощуються з дотриманням відповідних умов. Продавщиця Володимирського ринку Людмила дала корисні поради покупцям: «Щоб придбати полуницю з найбільшим змістом антиоксидантів потрібно обирати темно кольорові ягоди. Світлі ягоди краще використовувати на компот чи варення. При замороженні зміст вітаміну С у полуниці залишиться практично таким же, як у свіжій ягоді. Хочу нагадати покупцям, що потрібно обирати якісні ягоди, лише вони несуть максимальну користь для здоров’я людини.

Саме тому, купувати потрібно цілі, непошкоджені ягоди, без зайвих плям та корозії. Ми торгуємо полуницею, вирощеною у відкритому ґрунті в Київській та Житомирській областях. Це ранні сорти ягоди і коштують воні від 80грн за кг».

Продукти харчування можуть переносити на своїй оболонці безліч мікробів та вірусів. Особливо це стає актуальним в період пандемії. Коли короновірус може осідати на поверхню різноманітних предметів, в тому числі і на продуктах харчування. Тому потрібно правильно обробляти куплені овочі та фрукти.

Рекомендаціями щодо обробки продуктів поділилася завідувач відділу організації роботи лабораторій Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві Климчук Галина Андріївна: «Потрібно пам’ятати, що в період пандемії пробувати овочі та фрукти категорично забороняється, тому, що неможливо відслідкувати з чим контактував товар в процесі його збору, транспортуванні та фасуванні. розповім про три типи обробки. Найбільш доступний метод – замочити її в холодній воді на 15-30 хвилин. Фрукти, що вкриті твердою оболонкою, можливо обробляти окропом одну секунду.

Третій спосіб – можна використовувати соду як природній дезінфектор. Якщо взяти 1 столову ложку соду розчинити її на 1 літр кип’яченої холодної та подержати в ній 15 хвилин ягоди, то відбудеться обеззараження фруктів та овочів».

Полуничний сезон у самому розпалі. Придбати красуню краще у місцях торгівлі, де її перевіряють на зміст нітратів та пестицидів. Стихійні міста торгівлі не відповідають необхідним санітарним умовам, і товар, що продається на них, несе загрозу для здоров’я покупців. Якісна полуниця – це кладень вітамінів та мінералів, гарний настрій та втіха для ласунчиків! На нашій фото стрічці представлені різноманітні способом вживання якісної ягоди. Встигніть насолодитися яскравою полуницею і будьте здорові!

 

Последние Статьи
 Політика та Cертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Адміністрація Комунального підприємства "Володимирський ринок", користуючись нагодою, із задоволення ...»
17.07.2023    Просмотров: 61
ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
                            &n ...»
05.07.2023    Просмотров: 54
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік
Звіт про управління комунального підприємства "Володимирський ринок" за 2022 рік ...»
13.06.2023    Просмотров: 78